Solucions

Serocribratge en hostaleria

Un dels reptes pels hotels durant la pandèmia és mantenir la confiança dels clients sobre la seguretat de les instal·lacions. Per tant, la principal actuació deu ser la neteja intensa de les habitacions, segons les recomanacions de les autoritats sanitàries. Una revisió del condicionament de l’aire per assegurar un correcte filtrat i renovació també és molt important. Evidentment, cal seguir també les recomanacions sobre la higiene: rentar-se les mans, fer servir les mascaretes i practicar el distanciament social.

El serocribratge del personal dels establiments hotelers poden ajudar a donar confiança als clients sobre les garanties sanitàries de l’hotel. La freqüència de serocribratge hauria d’adaptar-se al risc epidemiològic de la zona i oscil·lar entre la revisió diària i setmanal supervisat per les autoritats sanitàries. Una enquesta de McKinsey & Company notava que el serocribratge dels hostes és la segona actuació més ben valorada pels mateixos hostes, després de la neteja a fons de les habitacions.

Alhora que permet detectar la presència de possibles portadors, la verificació sistemàtica del personal pot ajudar a motivar als treballadors perquè conservin les mesures d’higiene i evitar comportaments de risc.

El serocribratge pot ser un complement que proporciona una alerta anticipada del sistema sanitari. Hauria d’acordar-se prèviament amb els responsable sanitaris un protocol d’actuació en cas de aparèixer possibles portadors entre el personal i els usuaris.