Linkcare

Presentació de l’empresa

Com a resposta a l’epidèmia de Covid19, Linkcare ha detectat una necessitat no coberta que pot aportar una solució a aquesta amenaça: proporcionar metodologies i productes per combatre el virus mitjançant el cribratge. Per això ha creat la seva nova divisió de biocribratge “Linkcare Bioscreening”, amb l’objectiu d’assegurar la fabricació i el subministrament de proves ràpides i innovadores contra el virus, i en el futur també de nous marcadors infecciosos i tumorals.

Aquesta fàbrica de proves ràpides permetrà fabricar 40 milions d’unitats a l’any i es presenta com un projecte més necessari que mai, perquè evitarà dependre d’altres països per disposar del producte i poder abastir a la població. I al mateix temps, és un projecte molt rendible i interessant per als nous inversors, ja que obtindran un major marge en disminuir el cost de producció final, aconseguint alhora reduir el preu del producte, el que beneficia tota la societat.

A més, la nova fàbrica de proves de flux lateral de Linkcare estarà en condicions de produir kits diagnòstics ràpids per a molts altres propòsits, potenciant l’accés a l’mercat de nous biomarcadors ja desenvolupats o en fase d’investigació en molts laboratoris del país. El projecte permetrà també exportar el producte a altres mercats i contribuirà al canvi de model econòmic, desenvolupant activitats econòmiques de més valor afegit.

La companyia també es proposa introduir una sèrie d’innovacions en la gestió segura i confidencial de la informació digital obtinguda en les proves i la substitució dels cassets de plàstic tradicionals per productes més respectuosos amb el medi ambient.

Qui som

Linkcare va néixer el 2010 de la mà de l’Hospital Clínic de Barcelona com una empresa consultora especialitzada en projectes digitals de medicina col·laborativa. Des de llavors l’empresa ha dissenyat i validat clínicament procediments de medicina col·laborativa que fomenten l’apoderament dels pacients en la gestió de la seva pròpia salut, millorant la comunicació amb els familiars i cuidadors i facilitant una major cooperació entre els professionals sanitaris de diferents àmbits (gestors de casos, infermeria, fisioteràpia, metges d’atenció primària, especialistes i tècnics diagnòstics). Molts d’ells utilitzen dispositius de telemedicina i tecnologia digital i inclouen sistemes de millora contínua i intel·ligència artificial.

Aquests procediments abasten:

  • La medicina preventiva o de millora d’estil de vida (activitat, dieta, hàbits tòxics i higiene mental)
  • Cribratge i el diagnòstic precoç i de precisió (medicina personalitzada)
  • Rehabilitació i pre-habilitació quirúrgica o post traumàtica
  • Gestió de la malaltia crònica (COPD, Diabetis, Insuficiència cardíaca i insuficiència renal)
  • Atenció integrada (hospitalització domiciliària, l’alta primerenca i la fragilitat)
  • Medicina reproductiva, l’envelliment actiu i l’ajuda als col·lectius sense accés a l’atenció sanitària.

Durant aquests 10 anys Linkcare ha col·laborat amb els centres d’investigació més importants, participant en desenes de assajos clínics i publicacions i dissenyant plans de cures que han donat servei a centenars de milers d’usuaris.

Evolució de l’empresa

En total, Linkcare Health Services ha participat al llarg d’aquests anys en més de nou assajos clínics, tant a Europa com a la Xina, sis projectes de recerca internacional finançats per la UE; més de 25 publicacions científiques, tractant més de 120.000 pacients.

Fundador de l’empresa

Dr.-Josep-Roca

L’empresa va ser fundada pel Dr. Josep Roca, durant molts anys director de laboratori d’exploració funcional pulmonar de l’Hospital Clínic de Barcelona i professor de la Facultat de Medicina i Ciències de la salut de la Universitat de Barcelona. El Dr. Roca és autor de més de 300 articles originals en revistes revisades per parells i diversos capítols de llibres, articles de revisió i llibres.


Linkcare