El model de cribratge massiu de Linkcare a la Copa del Món de Triatló obre la porta a la represa d’activitats esportives i culturals

El passat 19 al 21 de març es va celebrar el Campionat del Món d’Hivern de Triatló a la localitat andorrana de Sant Julià de Lòria. El cribratge dels participants es va realitzar mitjançant la plataforma de cribratge i els kits de Linkcare. L’experiència va demostrar que aquesta solució és una oportunitat perquè determinats col·lectius especialment afectats per la pandèmia puguin reprendre la seva activitat de manera segura, senzilla i econòmica.

Foto 1: Centre Cultural i de Congressos Lauredià

Una prova amb una sensibilitat del 100% en càrregues virals PCR de fins a 30 cicles

El test ràpid d’antígens fabricats per l’empresa catalana ha estat validat pel Servei Andorrà d’Assistència Sanitària(SAAS), amb resultats que superen amplament altres productes del mercat, ja que arriba a una sensibilitat del 100% per a càrregues virals de fins a 30 cicles de PCR (llindar en el que el portador es considera contagiós). La prova és molt poc invasiva ja que es realitza fent un frotis nasal anterior, sense haver d’introduir el hisop (el bastonet) a l’interior de la fossa nasal. A més, Linkcare ha substituït l’hisop habitual de plàstic per un de fusta, per a una major sostenibilitat del producte.

Cribratge anti Covid-19 als participants del Campionat del Món

El model de cribratge de Linkcare aplicat en el Campeonat del Món de Triatló és segur, ràpid i econòmic. La plataforma de gestió logística, també dissenyada per l’empresa catalana, va permetre a l’empresa contractada pels organitzadors realitzar la prova als gairebé 500 esportistes i acompanyants en minuts. L’ús del porter digital Covid-19 va permetre a l’organització controlar l’accés a zones segures.

Foto 2: L’equip noruec en la cursa (fotografiat per World Triathlon)

3 proves per minut, per persona

Les persones contractades per l’organització van realitzar tests ràpids d’antígens a esportistes i acompanyants a un ritme detres proves per minut. En arribar a l’àrea d’inscripció, els participants van rebre un passi personal de salut, una targeta similar a la lliurada en conferències amb un codi QR amb la prova a realitzar i data de caducitat. Al realitzar els tests, l’equip del punt de prova escanejava el passi personal de salut del participant i el vinculava a l’identificador del kit d’antígens. El tècnic assignat a la lectura de resultats escanejava el kit passats quinze minuts per enregistrar els resultats a la plataforma juntament amb una fotografia per seguretat.

Foto 3: Infermera fent la prova amb mostra nasal anterior

Els porters digitals Covid-19 situats a les entrades de la zona segura escanejaven el passi personal de salut de cada participant per comprovar si el senyal era verd, indicant que està lliure de virus. Un signe vermell apareixia al seu lloc si la prova era positiva; un interrogant si no s’havia realitzat, o un rellotge de sorra si el resultat encara estava pendent.

Foto 4: L’atleta Joan Freixa Marceló mostrant el seu passi personal al porter digital

La cartera de productes de Linkcare Health Services també inclou una prova d’antígens de saliva i dos d’anticossos pel serocribratge en sang i mucosa oral. Tots els kits inclouen un codi QR, que permet el seu seguiment, un model eficaç per determinar els casos de contagi de Covid-19 i aturar ràpidament la propagació del virus. Les proves ràpides d’antígens de Linkcare estaran disponibles a les farmàcies andorranes a partir d’aquesta propera Setmana Santa.